Powered By Blogger

torsdag 9. september 2010

Manos de Amor og litt andre updates

Vi er inni i vår tredje uke i Mexico, og jeg må si tiden har gått utrolig fort!
Jeg er ikke helt sikker på hva vi har brukt tiden på, men skal prøve å gjengi de siste dagene i korte trekk.

Først av alt har været her nede vært helt ekstremt. På mandag regnet det utrolig mye, og ifølge kontaktpersonen vår har det ikke regnet så mye på 13 år. Dette førte til at 9 broer i byene rundt oss har stengt eller kollapset, og mange veier er stengt. Heldigvis ser det ut til å ha gitt seg nå, og i dag har vi kost oss i mange timer på stranda!

Vi har også vært sammen med Anna som er barnevernsstudent på høgskolen, og har sin tredjeårs praksis her nede. Hun og kjæresten Jose har vist oss rundt blant annet i Puerto Vallarta, som er en litt større by ca 20. min fra Bucerias. På søndag var vi også på grillfest hos dem, hvor vi spiste nydelig mat og feiret Hedda (ei i gruppa) sin 23-års dag! hurra!

I tillegg har nå det siste gruppemedlemmet vårt ankommet, endelig! Nancy kom mandag natt, og fikk en flott velkomst med regn og oversvømmelser uten like. Vi har i ettertid fått høre at mange familier mistet husene sine under denne flommen, og ettersom vi skal følge Dif som er Mexico sitt sosialkontor, håper vi å kunne komme i kontakt med noen av dem og være med på hjelpearbeidet.


Manos de Amor

Manos de Amor (www.manosdeamor.com) betyr hender av kjærlighet, og er barnehjemmet vi skal samarbeide med for å besvare oppgaven vår. Før øyeblikket har barnehjemmet 21 barn i alderen 1-13 år, det er med andre ord mange barn med forskjellige behov.Blant disse er også noen barn som trenger ekstra spesial tilpasning på grunn av forskjellige handikapp.

Barna som er her, kan av ulike grunner ikke på hjemme hos familien sin, og de bor derfor på barnehjemmet i kortere eller lengre perioder. Et av barnehjemmets viktigste mål er å tilbakeføre barna til familiene sine, om det så er andre slektninger enn foreldrene. Likevel er ikke det alltid mulig, og for disse barna har barnehjemmet sagt at de kan bo der så lenge de har behov for det.

På barnehjemmet får barna skolegang, mat og klær og en seng å sove i. Personalet er opptatt av at de skal få kjærlighet og omsorg, og noe som vises i barnas trygge og tillitsfulle atferd. Det er godt å vite, selv om minnene de bærer på dessverre aldri kan forsvinne.

Dette innlegget er som dere ser forandret i forhold til slik det opprinnelig var, jeg har fjernet bildene av barna av hensyn til personvernet. Jeg skal likevel prøve å legge ut litt bilder av det vi gjør med dem og barnehjemmet.!



Her er gutterommet med senger til alle. På høyre side er det også et eget bad

Klesskapet til jentene litt på snei


Klesvasken har vi også hjulpet til med, litt blir det jo når det er 21 barn :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar